Ringweg Koppel 15

3813 BA Amersfoort

Bij niet urgente vragen

Stuurt u ons een e-consult

Zorgverleners en hun taken

Anja - dokterstas

Zorgverleners en hun taken

De medewerkers in onze praktijk staan dagelijks voor u klaar. De huisarts wordt ondersteund door verschillende zorgverleners.

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij vraagt altijd wat er aan de hand is. Zij doet dat op ons verzoek en is daarvoor opgeleid. Zij zorgt ervoor dat u bij de juiste zorgverlener terechtkomt en schat hierbij in hoe snel het nodig is dat u onderzocht wordt. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. 

De assistente heeft ook haar eigen spreekuur. U kunt bij haar op afspraak terecht voor onder andere:

  • Wonden verbinden  
  • Oren uitspuiten 
  • Hartfilmpje (ECG) maken
  • Longfunctietest
  • Injecties 
  • Hechtingen verwijderen
  • Urine onderzoek op blaasontsteking (inleveren voor 10:00)
  • Suikercontrole via vingerprik
  • Bloeddruk meten
  • Uitstrijkjes maken (in het kader van het bevolkingsonderzoek) 
  • Bloedprikken op afspraak 
  • Wratten aanstippen met stikstof 

Kwaliteitsregister
Onze doktersassistenten zijn kwaliteit geregistreerd en houden hun kennis en deskundigheid op peil; ze zijn zorgprofessionals die voldoen aan de vastgestelde normen van de beroepsgroep.

Opleiding

Soms werkt er gedurende een periode een doktersassistente in opleiding in onze praktijk onder toezicht van de andere doktersassistenten. Zij verricht de gebruikelijke assistententaken.

De chronische zorg wordt verleend door de praktijkondersteuners somatiek. 

Onder de chronische zorg valt: (klik op de link voor meer informatie)

 

De praktijkondersteuner somatiek kan u voorlichting geven over uw ziekte en u begeleiden bij uw medicatiegebruik en veranderingen in leefstijl. Zij heeft een eigen spreekuur, voert controle onderzoeken uit en werkt nauw samen met de huisarts. 

Wat doet de praktijkondersteuner geestelijke gezondheid (POH-GGZ)?

Bij klachten kijken we niet alleen naar de lichamelijke kant maar betrekken we ook de psychische, maatschappelijke en sociale kant. Uw huisarts kan u daarvoor verwijzen naar onze POH-GGZ. 

In het eerste gesprek zet de POH GGZ de klachten op een rij en kijkt samen met u welke gevolgen dit heeft voor uw dagelijks functioneren. In de vervolggesprekken bespreekt de POH GGZ met u wat u zelf graag veranderen wil en welke manier het hiervoor het beste bij u aansluit. Dit is het uitgangspunt van de begeleiding. Dit kunnen gesprekken zijn, een online module, een zelfhulpboek, of een combinatie.

Naast de begeleiding van de POH-GGZ kan het soms verstandig zijn om ook het wijkteam in te schakelen. Soms blijkt dat er meer nodig te zijn dan de begeleiding van de POH GGZ.  De POH GGZ werkt samen, of kent andere zorgverleners in de GGZ, waar ze u naar door kunnen verwijzen. De gesprekken met de POH GGZ zijn vertrouwelijk, vallen onder het beroepsgeheim en worden vergoed door de zorgverzekering.

Wilt u al iets lezen over psychische klachten of wat u eraan kunt doen kijkt u dan op

Ik heb lichte psychische klachten. Hoe ga ik me beter voelen? | Thuisarts.nl

Wat doet een POH-Jeugd?

Namens de gemeente ondersteunt een POH-Jeugd de huisarts en verleent zorg aan patiënten van 4 tot 18 jaar met lichte, veel voorkomende psychische klachten. Ook ouders met opvoedvragen zijn welkom bij de POH-Jeugd. Samen kijken we in één of meerdere gesprekken hoe je het beste geholpen kunt worden.

Voorbeelden van klachten waarmee je naar de POH-Jeugd gaat:

  • je zit niet lekker in je vel
  • je voelt je somber
  • je hebt last van angsten
  • je hebt last van de situatie thuis
  • je voelt je niet prettig in sociale situaties
  • je dreigt vast te lopen op school
  • je hebt vragen over de opvoeding

Wat is een verpleegkundig specialist?
De verpleegkundig specialist is van oorsprong een verpleegkundige (hbo-opleiding en BIG-registratie), aangevuld met een 2 jarige masterstudie (Master Advanced Nursing Practice (MANP). Hierdoor kan zij de verpleegkundige zorg toepassen in de medische gezondheidszorg, waarbij het belangrijkste is om de kwaliteit van leven van de patiënt te behouden of te verbeteren.

Met name in de zorg voor ouderen spelen er vaak verpleegkundige problemen naast de medische, waardoor de verpleegkundig specialist als verrijking in de huisartsenzorg kan worden ingezet. U kunt bij de verpleegkundig specialist onder andere terecht met de volgende klachten:

  • Oorpijn, keelpijn
  • Oogklachten
  • Benauwdheid
  • Huidklachten en wonden
  • Problemen of vragen over het geheugen
  • Onbegrepen gedrag
  • Begeleiding bij combinatie van chronische ziektebeelden

 

De verpleegkundig specialist heeft geleerd om op een verpleegkundige manier, maar ook met een medische bril op, naar lichamelijke klachten te kijken en is wettelijk bevoegd om een behandeling te starten, bijvoorbeeld met medicijnen. Daarnaast kan de verpleegkundig specialist als verbindende schakel tussen de huisarts en ziekenhuis functioneren.

Meer informatie over de verpleegkundig specialist

De huisartsenpraktijken zijn opleidingspraktijken. Soms werkt er gedurende een periode, meestal een jaar, een huisarts in opleiding (aios).

De huisarts in opleiding is een afgestudeerd arts die de driejarige opleiding tot huisarts volgt. Deze arts houdt zelfstandig spreekuur maar werkt onder toezicht van een van de huisartsen.

Formulieren, behandelingen en metingen

Hieronder vindt u meer informatie over verschillende formulieren, behandeling en metingen.

Via het patiëntportaal Uwzorgonline kunt zelfmetingen doorgeven aan de huisarts of praktijkondersteuner. Het starten met doorgeven van zelfmetingen via het portaal wordt vooraf met u besproken door de huisarts of POH. Geeft u alstublieft alleen metingen door als dit vooraf door de huisarts of praktijkondersteuner met u is afgestemd. 

Als u nog geen account heeft voor het portaal vindt u hier informatie over het aanmaken van een account: Mijn zorgverlener heeft Uw Zorg Online met DigiD. Hoe maak ik een account aan? – Uw Zorg online.

U kunt metingen doorgeven van bloeddruk, gewicht, glucose of hartfrequentie. De huisarts of praktijkondersteuner heeft met u afgesproken welke waarden u via het portaal kunt doorgeven. De uitslag of bijzonderheden van de door u ingestuurde zelfmetingen worden door de huisarts of praktijkondersteuner via een econsult met u gedeeld.

In deze video kunt u zien hoe het werkt om zelfmetingen door te geven.

Het is belangrijk dat u de waardes die u gaat doorgeven aan de huisarts of praktijkondersteuner op de juiste manier meet. Hieronder vindt u informatie over het juist meten van uw bloeddruk en bloedsuiker (glucose). 

Ik wil zelf thuis mijn bloeddruk meten | Thuisarts.nl 

Ik ga mijn bloedsuiker zelf meten bij diabetes type 2 | Thuisarts.nl 

Indien u klachten heeft bij het plassen en denkt aan een blaasontsteking dan kunt u urine inleveren in onze praktijk. Dit kan elke werkdag tot 10.00 uur.

Schone potjes om de urine in op te vangen kunt u afhalen aan de balie van de praktijk.

Let u bij het opvangen van de urine op de volgende punten:

  • We ontvangen het liefst ochtendurine.
  • Lever de urine binnen 2 uur na opvangen in op de praktijk of bewaar het in de koelkast.
  • Vang ‘middenstroom’ urine op: plas een beetje uit, vang het middelste gedeelte op, en plas het laatste deel weer uit.

Het is belangrijk dat u vooraf een aantal vragen beantwoordt over uw klachten
U kunt hiervoor dit formulier invullen, thuis printen en samen met de urine af te geven aan de balie van de praktijk. De formulieren kunt u zo nodig ook hier afhalen.

Debby - oren meisje
Translate »

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. 

Om online een afspraak te maken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Liever telefonisch?

Registreer uzelf bij onze praktijk

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.

Om de uitslag van uw recente (lab-) onderzoek te bekijken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

  • Laboratoriumuitslagen 
  • Lichamelijk onderzoek 
  • Toegangslogboek 
  • Verslaglegging
  • Overgevoeligheden en bijzonderheden
  • Mijn documenten
  • Actueel medicatieoverzicht

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.  

Om uw een e-consult (een belangrijk minder dringend bericht) te versturen aan uw huisarts dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. 

Om uw actuele medicatie te bekijken en te herhalen dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen. Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. Zo kunt u uitslagen inzien, herhaalrecepten aanvragen of een vraag stellen aan uw huisarts. U kunt dit regelen op twee manieren: via de ‘patiëntenomgeving’ op onze website of met de ‘Mijn Huisarts Online’ app.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Herhaalrecept Bestellen

1
Uw gegevens
2
Gegevens Apotheek
3
Medicijnen
4
Last Page
Laten Bezorgen? *
Medicijnen
Ga naar de inhoud